Спречен покушај кријумчарења људи из Црне Горе

Црногорска поморска полиција ухапсила 21 особу због покушаја да напусте територијалне воде без најаве. На броду Албанци из Албаније и са Космета, а посада два Србина.

Поморска полиција је током обављања редовних послова обезбеђења државне границе на Јадранском мору на службени вез Експозитуре граничне поморске полиције Херцег Нови у Кумбору спровела једрилицу на којој је била 21 особа, због сумње да су покушали да на недозвољен начин напусте територијалне воде Црне Горе.

Предходно је код Мамуле, у близини границе територијалних, уочено пловило које се кретало према отвореном мору. Пошто се брод ни после давања светлосних и звучних сигнала није зауставио, полиција је, као знак упозорења, у ваздух испалила метак из службеног наоружања и један сигнални метак из сигналног пиштоља.

Из Управе полиције је саопштено да је приликом контроле утврђено да се на пловилу укупно налази 21 лице, од којих су два лица, З.Б. (41) и Р.Ј. (41), иначе држављани Србије, посада пловила. Међу путницима, којих је укупно 19 (од којих су три малолетна), било је 16 држављана Албаније и три становника Космета. 

Установљено је да једрилица типа „Бавариа 46" плови под хрватском заставом, а лука регистрације је Задар, одакле је и фирма чије је власништво. 

Сумња се да су З.Б. и Р.Ј. имали намеру да путнике недозвољено, преко међународних територијалних вода, прокријумчаре у Италију.

Осумњичени З.Б. и Р.Ј. су уз кривичну пријаву предати истражном судији Основног суда у Котору, док је против 19 лица која су превозили поднета прекршајна пријава због незаконитог преласка државне границе.

За њих 16 је Подручни орган за прекршаје у Херцег Новом изрекао затворску казну у трајању од десет дана, као и меру отказа боравка са забраном уласка у Црну Гору на једну годину.

Три малолетна лица су предата Центру за социјални рад Херцег Нови и изречена им је мера укора, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи