Читај ми!

Остојић: Орбан, Вулин и Карамарко су савезници

Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Ранко Остојић поручио је у Опатовцу да им Мађарска, кроз коју је прошло најмање пола милиoна људи, што, нерегистровано, што регистровано, неће делити лекције.

Власт у Хрватској, коју је почетком прошле седмице захватио избеглички талас и то у тренутку предизборне кампање, сваку прилику користи да пошаље поруку својим гласачима, опозицији, али и да оптужи власти суседних држава, осим БиХ, да су савезници ХДЗ-а и Томислава Карамарка.

Мађарско отварање границе са Србијом Ранко Остојић објашњава као вероватни резултат, како је рекао, притиска Србије на Мађарску, након што је Хрватска затворила граничне прелазе према Србији (изузев Бајакова), преноси Танјуг.

"Та држава (Србија) очито није имала другог избора него да преговара с Мађарском. Уместо да (избеглице) шаљу нама, па ми у Мађарску, сада ће то решити директно са својим пријатељима", рекао је Остојић, јавила је Хина.

За Остојића су, Карамарко и српски министар Александар Вулин савезници мађарског премијера Орбана.

"То је иста екипа, исте речи против хрватске владе користе сва тројица", тврди Остојић.

Остојић не признаје Штаб за помоћ избеглицама, који је формирала председница Колинда Грабар Китаровић и назива га "штабом за хистерију", а долазак Карамарка у Товарник окарактерисао је као ново "подметање ноге" власти.

Карамарку је поручио да треба да се обрати, како је рекао, својим пријатељима Орбану и Вулину, које је назвао "Милошевићевим пионирима", те да заједно са њима, како је рекао, промовише хистерију.

"То је иста екипа. Ти би силом, жицом и оружјем покушали да реше ствар", рекао је Остојић на конференцији за новинаре у Опатовцу.

Оградивши се од Орбана, Вулина и Карамарка, Остојић је рекао да су савезници актуелне хрватске владе папа Фрања и немачка канцеларка Ангела Меркел.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару