Читај ми!

Из Грчке у Македонију дневно прелази од 2.000 до 3.000 избеглица

Број избеглица, у највећој мери из Сирије али и из Ирака, Авганистана, Пакистана и северноафричких земаља, који у Македонију улазе из Грчке није се смањио након што је Мађарска затворила границу са Србијом 15. септембра.

Из Грчке у Македонију свакодневно прелази између 2.000 и 3.000 људи који границу прелазе у мањим групама.

Македонски медији преносе да је у току јучерашњег дана, према евиденцији на основу полазака возова из Ђевђелије, где у Македонију улазе избеглице из Грчке, до граничног прелаза Табановце са Србијом прешло око 2.000 избеглица, наводи Танјуг.

Процењује се да је још око 500 њих тај пут прешло такси возилима.

Према извештајима македонског МУП-а 16. септембра у Ђевђелији је пријављено укупно 1.871 избеглица које су добиле документа за пут кроз Македонију.

Због великог броја избеглица које у Македонију улазе из Грчке у земљи је од 21. августа на снази кризно стање које је македонска влада прогласила 19. августа када је на граници са Грчком дошло и до сукоба са избеглицама, а у граничном појасу код Ђевђелије је било уведено и ванредно стање.

Посланици у македонском парламенту - Собрању данас ће се изјаснити да ли да се кризно стање у земљи, које је на снази од 21. августа због великог броја избеглица које у Македонију улазе преко Грчке, продужи до 15. јуна 2016. године, како гласи предлог одлуке парламентарне Комисије за одбрану и безбедност.

Након увођења кризног стања у Македонији је формиран и кризни штаб који прати стање са избеглицама и македонској влади свакодневно подноси извештаје.

Све избеглице из Македоније у Србију улазе без проблема, где се региструју у прихватном центру у Прешеву и у прихватном центру код села Миратовац у прешевској општини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару