Читај ми!

Додик: Донећемо закон да опозицији судимо за издају

Лидер Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик каже да ће његова странка тражити промену кривичног законодавства како би могла да позове на одговорност српске представнике у заједничким институцијама БиХ због издајништва.

Милорад Додик је после седнице Председништва СНСД-а прецизирао да ће та странка размотрити иницијативу да у кривично законодавство Републике Српске буде уведена одредба кривичне одговорности за "рушење надлежности РС и неовлаштено преношење њених надлежности на било који други ниво", јавља Бета.

"Наравно да треба процесуирати и казнити оне који воде издајничке процесе, јер напросто нема другог начина да људи постану одговорни за своје мандате", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Према његовим речима, таква иницијатива ће бити покренута због "издајничке политике" коју води СДС на нивоу БиХ, а тражиће се да свако питање, које се разматра на државном нивоу, буде размотрено у институцијама РС - Народној скупштини или Влади.

Додик је оценио да деловање СДС-а у институцијама БиХ "сахрањује шансе Републици Српској за постојање у догледно време".

Лидер СНСД-а даље тврди да представници Савеза за промене (СДС, ПДП и НДП), који су део власти на државном нивоу, не представљају Републику Српску, као и да доносе низ одлука које нису у интересу РС.

"Видљиво је да политика Младена Босића и СДС-а није само издајничка, него велеиздајничка", рекао је Додик.

То се, како је навео, могло видети и на одлукама у вези са урушавањем интереса аеродрома у Бањалуци у корист неких других аеродрома који немају такву техничку опремљеност.

Министар спољне трговине и туризма Мирко Шаровић, који је кадар СДС, изјавио је раније да услове за карго превоз, осим аеродроме у Бањалуци, има и аеродроме у Тузли.

Додик је СДС поново оптужио да води политику "подаништва" према Бакиру Изетбеговићу и његовог СДА.

Лидер СНСД-а тврди да он нема намеру да сарађује са СДА, која, како је навео, у континуитету показује лоше намере према Републици Српској.

"СНСД и СДА немају сарадњу, нити ће је имати. Могу се наћи на нивоима власти и тамо заступати своје ставове, али никакво политичко партнерство не долази у обзир", истакао је Додик.

Додик је поновио да Главни одбор СНСД-а не прихвата било какво учешће у заједничким институцијама БиХ у оваквом распореду политичких снага.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије