Читај ми!

НАТО бродови упловили у Бар

У Луку Бар упловила четири брода НАТО-а, саопштило је црногорско Министарство одбране. Бродови су опремљени за противминска дејства, а предводи их турски капетан Рамазан Кесгин.

У групи бродова, поред турског адмиралског брода, који носи име Мехмед-паше Соколовића, јесу и грчки и немачки бродови, наводи Танјуг.

Та група бродова, која као јединствена целина делује претежно у Средоземном и Црном мору, специјализована је за операције чишћења мина, али и других убојних средстава заосталих из ратова током 20. века, прецизирано је у саопштењу.

Циљ посете Црној Гори је, како се наводи, да се истакне важност операције НАТО-а у борби против тероризма под називом "Активно настојање", као и подстицање сарадње Савезничке поморске команде НАТО-а, чије је седиште у Нортвуду, у Великој Британији, са Црном Гором, као једном од земаља укључених у програм Партнерства за мир.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије