Читај ми!

Нереди у прихватном центру за мигранте код Сегедина

У прхватном центру за мигранте у Рескеу, пограничном насељу код Сегедина, у близини српско-мађарске границе, јуче је дошло до мањих нереда, док је сада мирно, саопштила је мађарска полиција.

Група од око 40 миграната, из непознатих разлога, јуче око 17 часова почела је да виче, након чега су реаговале појачане полицијске снаге, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Како се наводи, у овом инциденту није било ни сукоба ни повређених, а тренутна ситуација у прихватном центру и самом насељу је мирна.

Полиција је такође демантовала наводе мађарских медија да су интервенисале специјалне јединице и хеликоптери.

Медији у Мађарској пишу да су мигранти узвикивали пароле захтевајући слободу, европску визу и противили су се узимању отисака прстију и фотографисању, што је у складу са Даблинским споразумом.

У пограничној Жупанији Чонград, у којој се налази ово насеље, током јучерашњег дана гранична полиција је уз помоћ грађанских патрола ухватила 814 илегалних миграната, међу којима и 85 деце.

Највећа група је ухваћена јуче у раним јутарњим сатима у пограничном селу Ашотхалом, а у њој је био 71 држављанин Авганистана и деветоро Сиријаца који су илегално прешли "зелену" границу.

На територији целе Мађарске јуче је ухваћено укупно 1.090 миграната, нешто мање него дан раније када је забележен највећи број од 1.314 миграната у последњих месец дана.

Границу на Тиси код Сегедина од јуче контролише и коњица, чиме се жели улити сигурност код локалног становништва.

Због наглог повећања броја миграната формиран је привремени прихватни центар код места Реске. Улазак и разговор са илегалцима нам није дозвољен, снимање само преко жице.

Након узимања биометријских података, фотографисања и узимања отисака прстију, мађарска полиција развози илегалне мигранте у сталне прихватне центре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи