Бугарска, Грчка и Турска заједно против илегалне миграције

Бугарска, Грчка и Турска потписале су у Софији споразум о успостављању заједничког центра пограничне полиције и царине ради размене информација са циљем борбе против илегалних миграната.

Бугарска министарка унутрашњих послова Румјана Бачварова после потписивања споразума истакла је да споразум гарантује тешњу сарадњу три земље које се суочавају са истим проблемима - миграцијом, организованим криминалом и тероризмом, преноси Танјуг.

Бачварова каже да ће центар бити успостављен на граничном прелазу Капетан Андрејево између Бугарске и Турске, која се граничи и са Грчком.

Турски министар унутрашњих послова Себахатин Езтирк рекао је да ће заједнички центар омогућити полицијским и царинским властима да размењују информације и да благовремено реагују и спрече илегалну миграцију и кријумчарење.

У Турској се тренутно налази око два милиона избеглица, већином из суседне сукобима погођене Сирије.

Бугарска, Грчка и Турска су већ дуже време разматрале могућност формирања заједничких полицијских тимова који би патролирали дуж границе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи