Саслушан бивши директор "Монтенегро ерлајнса"

Бивши директор црногорске авиокомпаније "Монтенегро ерлајнс" Зоран Ђуришић, саслушан је у Специјалном тужилаштву за борбу против организованог криминала и корупције због наводних незаконитости учињених док је био на тој функцији, пише подгоричка штампа.

Подгоричка штампа се позива на незваничне наводе из тужилаштва по којима је Ђуришић саслушан због нагомиланих дугова компаније, на које су у извештајима указали ревизори, преноси Бета.

Ђуришић је смењен у јуну 2013. године одлуком Владе, после 20 година управљања компанијом.

Подгорички Дан преноси да је Ђуришић саслушан и поводом кривичне пријаве против новог руководства националне авиокомпаније, због дуга "Монтенегро ерлајнса" од 26 милиона евра.

Ђуришић је позван да пружи одређена обавештења и саслушан је у својству грађанина, преносе Вијести извор из Тужилаштва.

Нови менаџмент компаније је у августу прошле године државном тужиоцу предао комплетну документацију о пословању "Монтенегро ерлајнса" док је на челу био Ђуришић.

Независне ревизорске куће су утврдиле да је та компанија 2013. годину завршила губитком од скоро 42 милиона евра, док је Ђуришић тврдио да је компанија те године пословала боље него годину раније.

Ђуришић је пре неколико година био под истрагом због сумњи да је оштетио националну авиокомпанију, али је ослобођен оптужби због недостатка доказа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи