Читај ми!

Хапшења вехабија у БиХ

Полиција у неколико акција широм Републике Српске привела више особа због сумње да су потенцијална безбедносна опасност, јављају бањалучки медији. Сумња се да су приведене особе биле на сиријском ратишту.

У полицијској акцији кодног назива "Рубен", претресене су 32 локације и том приликом је одузета већа количина оружја, муниције, панцира, униформи и пропагандног материјала за врбовање, јавила је Радио-телевизија Републике Српске, преноси Танјуг.

Акција се спроводи под надзором Специјалног тужилаштва Српске, на основу информација да одређене особе, за која се сумња да се налазе или су биле на сиријском ратишту, поседују оружје и да су врбовале грађане БиХ за одлазак на страна ратишта.

Како је раније објављено, полиција проверава повезаност приведених са међународним терористима, с обзиром на то да су те особе тек недавно стигле у БиХ.

Милан Саламадија из Одељења за односе с јавношћу МУП-а РС потврдио је да је акција у току и да ће више информација бити познато током дана.

Дневни аваз је објавио да се приводе особе блиске вехабијском покрету.

Акција је до сада спроведена на подручју Бањалуке, Прњаворе и околине.

Министар безбедности БиХ Драган Мектић недавно је потврдио да постоје оперативни подаци који најављују нове терористичке активности у БиХ, после напада на полицијску станицу у Зворнику у којем је један полицајац убијен, а двојица рањена.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи