Читај ми!

"Пала" банда српских провалника у Аустрији

Српска и аустријска полиција расветлиле су кривична дела која је починила банда из Србије. Они су проваљивали у радње и станове у покрајини Форарлберг, као и у немачком граду Линдау.

Полиција аустријске покрајине Форарлберг је, у сарадњи са српским колегама, ухапсила седам особа, а двоје је и даље у бекству, саопштила је аустрисјка полиција, јавља Танјуг.

Реч је о провалама које су се догодиле 2013. године, а чија укупна штета је процењена на 340.000 евра, односно 56.000 евра у Немачкој.

Банди из Србије се приписује 29 провала у радње у Форарлбергу – оптичарске, спортске и конфекцијске радње, као и у три куће.

У немачком Линдау банда је провалила у две оптичарске радње и један ресторан.

Свеобухватна истрага полиције из Брегенца и Чачка довела је до трага чланова банде, те је у Србији, средином прошлог месеца, спроведен претрес стана два осумњичена лица.

Том приликом је полиција пронашла 15 нових скупих оквира и наочара који су део плена из провала у Дорнбирну, Блуденцу и Линдау.

Полиција је за двоје бегунаца расписала европски налог за хапшење, док је осталих седам чланова већ осуђено.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи