Читај ми!

Паравињи поново 40 година затвора

Жупанијски суд у Шибенику у поновљеном поступку, осудио је на јединствену казну од 40 година затвора Драгана Паравињу, због убиства малолетне Антоније Билић из Дрниша, а пре изрицања пресуде је избачен из суднице и притом је опсовао, јавили су хрватски медији.

Паравиња, који је у Србији и Босни и Херцеговини и раније био осуђиван због силовања, током целог суђења правио је нереде у судници, па је у више наврата био удаљаван, а ниједног тренутка није показао нимало кајања због убиства малолетнице.

На првом суђењу он је осуђен на 40 година затвора, а Врховни суд је затражио да се у поновљеном процесу утврди чињенично стање у покушају силовања, док му је тешко убиство доказано.

Антонија Билић (1994) нестала је у јуну 2011. године, а неколико недеља касније у Републици Српској је ухапшен Паравиња, возач камиона са пребивалиштем у Хрватској, који је бањалучкој полицији признао да је девојку покушао да силује, а потом је убио.

Њено тело, и поред опсежне потраге, која је укључивала и исушивање језера хидроелектране Манојловац код Книна, није пронађено све до 29. новембра 2012. године, када су на паркингу поред Јосипдола, код Карловца, случајно нађени посмртни остаци девојке.

Тело је нађено недалеко од места где је последњи пут оциран сигнал њеног мобилног телефона.

Цели случај изазвао је скандал због медијских открића да је Паравиња слободно прелазио границе и поред тога што је Србија за њим расписала потерницу због силовања, а процес за исто кривично дело водио се и у БиХ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи