Читај ми!

Бура због транзита НАТО тенкова кроз Аустрију

Теретна железничка композиција која је, пре неколико дана, превозила 26 америчких тенкова изазвала је бурну реакцију у Аустрији, која се, после Другог светског рата, обавезала на трајну неутралност.

Лидер Слободарске партије Аустрије (ФПО) Хајнц Фишер реаговао је на фотографије тенкова на вагонима Аустријске железнице (ОеББ) рекавши да је то доказ за могућу припрему за рат, јавља Танјуг.

"Поново се НАТО тенкови у великом стилу превозе кроз Аустрију на вагонима ОеББ. Као неутрална земља не смемо бити продужена рука НАТО-а", поручио је Штрахе.

Министарство одбране Аустрије потврдило је транспорт америчких тенкова истичући да је превоз легалан.

Објашњава се да је амбасада САД поднела захтев за одобрење транзита 26 тенкова, на шта је одговорено позитивно.

Реч је о тенковима "бредли" стационираним у Немачкој, који учествују у војној вежби у Румунији.

Неутралност тиме није прекршена, кажу у Министарству одбране Аустрије и подсећају да годишње више хиљада војних транспорта пролази кроз Аустрију, али да је у већини случајева реч о прелетима.

Међутим, на сајту америчког министарства одбране, влада као разлог за војну вежбу наводи, између осталог, "руску интервенцију у Украјини".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи