Читај ми!

Заев изнео нове оптужбе против Груевског

Лидер Социјалдемократског савеза Македоније Зоран Заев је, у оквиру пројекта "Истина о Македонији", обелоданио да је премијер Никола Груевски власник земљишта на Водну, купљеног путем офшор компаније иу Белизеа.

Зоран Заев тврди да је Никола Груевски власник имања на Водну, што није пријавио у свом имовинском листу и додаје да су спорне парцеле по налогу Груевског претворене у грађевинско земљиште, а да је њихова вредност 17 милиона евра, преноси Танјуг.

"Све парцеле су регистроване на име фирме из Белизеа", рекао је Заев који тврди да је у разговору са министром за транспорт и везе Милетом Јанакиеским, Груевски признао и да је лагао да постоји грешка у изградњи зграде "Косомос" Фијата Цаноског, због чега је тај објект порушен.

Заев је на конференцији за новинаре рекао да је Груевски "годинама лагао целу нацију и да је уништавао туђе судбине", те најавио да следе докази за још многе криминалне радње.

"Оно што ће уследити није само за оставку него и за коначан одлазак Груевског у историју. Нећемо дозволити да се више икада тако нешто понови", рекао је Заев.

У низу до сада изнетих компромитујућих аудио-записа незаконитог прислушкивања, Заев је оптужио Груевског и његове сараднике за криминал и злоупотребе.

СДСМ је до сада објавио да је у Македонији прислушкивано преко 20.000 грађана, међу којима су и најближи сарадници премијера Николе Груевског, лидер и министри из Демократске уније за интеграције (БДИ), лидер Демократске партије Албанца (ДПА), чланови руководства СДСМ-а Љубе Бошкоски, Велимир Жерновски, Александар Петковски, новинари, судије, тужиоци, новинари и верски поглавари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи