Читај ми!

Орбан: Зауставити имиграцију у знатној мери

Имиграцију у Европу би требало у знатној мери зауставити, поручио мађарски премијер Виктор Орбан, захтевајући оштар одговор ЕУ на прошлонедељна убиства 17 људи у Француској, чији су починиоци имигрантска деца рођена у Француској.

Виктор Орбан, који је и раније тражио ограничавање пријема имиграната у Европу, изјавио је ово касно синоћ, након што је присуствовао масовном маршу у Паризу, којим је одата пошта жртвама и изражен протест против тероризма, преноси Ројтерс, јавља Танјуг.

"Не би требало да на економску имиграцију гледамо као на нешто корисно, јер она само доноси невоље и претње људима у Европи. Зато имиграција мора да буде заустављена. То је став Мађарске", изјавио је Орбан за мађарску државну телевизију, додајући да једини изузетак треба да буду они који траже политички азил.

"Мађарска неће постати циљна дестинација за имигранте. Ми то нећемо да дозволимо, барем док сам ја премијер и док год је ова влада на власти", указао је Орбан.

Рекао је како постојеће мањине у Мађарској, која има око 10 милиона становника, не представљају неки посебан проблем.

"Не желимо да међу собом видимо неку знатнију мањину са другачијим културним карактеристикама и пореклом. Желимо да Мађарску сачувамо као Мађарску", напомиње Орбан.

Према подацима мађарске Националне статистичке службе (КСХ), око 350.000 Мађара живи и ради у иностранству - највише у Немачкој, Британији и Аустрији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи