Китаровић поручила влади да мора да оде

Кандидаткиња Хрватске демократске заједнице за председника најмлађе чланице ЕУ Колинда Грабар Китаровић истиче да Хрватска има све предуслове да буде једна од најпросперитетнијих европских земаља. Једино што у Хрватској не ваља су, како каже, Иво Јосиповић, Зоран Милановић и беспослена влада којој поручује да мора да оде.

На завршном предизборном скупу у загебачком Дому спортова, кандидаткиња ХДЗ-а је поручила да председник и влада Хрватске "морају да изађу из црних лимузина и владиних авиона и виде како се у Хрватској живи", преноси Танјуг.

Колинда Грабар Китаровић је уочи другог круга избора, 11. јануара, истакла да њен програм "За бољу Хрватску" не нуди некакве промене Устава, Другу Републику или боље темеље, преносе хрватски медији.

"Не нуди нове законе него укидање и резање закона који су непотребни. Нуди ревизију пореске политике која ће јачати привреду, нуди однос државе који ће бити пун поштовања према вама", поручила је Грабар Китаровић.

Како каже, очекује стране инвестиције и наглашава да ће учинити све да их привуче, као и да су они који ће Хрватску извући из кризе и стварати нове вредности људи из Хрватске - "привредници, пољопривредници, бранитељи који желе да се врате у активан живот".

Владајуће је прозвала и због "нарушавања међународног угледа" Хрватске, а говорећи о односима са суседима најавила је да ће се, уколико победи, борити за хрватске националне интересе, подстицати и помагати суседним земљама на путу ка Европској унији, али само ако испуне исте критеријуме као и Хрватска.

Такође, најавила је да ће се залагати за права националних мањина у Хрватској, али и тражити иста права за Хрвате у Србији и Црној Гори, док је осврнувши се на Хрвате у Босни и Херцеговини истакла да ће стајати иза хрватског народа и његових легитимних представника да се осигура њихова конститутивност и једнакоправност на целој територији БиХ.

Противкандидат Грабар Китаровић у трци за место на Пантовчаку, актуелни председник и кандидат Социјалдемократске пратије за други мандат на челу државе Иво Јосиповић, одржаће завршни предизборни скуп вечерас на Европском тргу у центру Загреба.

Пред други круг избора, анкета коју је за РТЛ спровела агенција Промоција Плус на узорку грађана у свим хрватским жупанијама, потврђује да се ради о најнеизвеснијим изборима у историји Хрватске, односно да су грађани подељени између два кандидата који воде "мртву трку" за шефа државе у наредном петогодишњем мандату.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи