Скопље, студенти против државног испита

Више хиљада студената испред македонске владе протестовало је због одлуке да се уведе посебно тестирање којим се проверава знање после половине и на крају студија. Полиција зауставила аутобус са око педесет студената из Струмице који су намеравали да се придруже колегама на протесту у Скопљу.

Неколико хиљада студената по трећи пут јавно је изразило незадовољство против реформи у високом образовању, који предвиђа увођење државног испита, преносе медији у Македонији.

Окупљени из свих градова широм Македоније, од свих великих универзитета тражили су да се  повуче спорни закон. Протест је био миран и без инцидената, а на крају се претворио у забаву, јер су свирале и неке групе.

Нешто раније представник организатора данашњег протеста рекао је да кроз транспаренте поручују "или индекс или пасош".

Полиција је код Штипа препречила пут аутобусу који је возио студенте на протест испред Владе и затражила од возача путне исправе. 

"Од свих возила, полиција је само наш аутобус зауставила и држала га више од пола сата. И то без разлога. Возач није направио ниједан прекршај, а према нама су се дрско опходили. Очигледно је да су нас зауставили само да би саботирали протест у Скољу", каже један од студената.

На последњем протесту присуствовало је више од 15.000 студената. Орагнизатор протеста "Студентски пленум" очекује да данашњи протест буде и масовнији, јер министарство предложене мере планира да проследи скупштини.

Студенти су се организовали уз помоћ друштвених мрежа и позвали све без обзира на узраст да им се придруже испред Владе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи