БиХ, хапшења због малверзација

У великој полицијској акцији кодног назива "Гибралтар" је у Босни и Херцеговини ухапшено је више особа због финансијског криминала. Међу ухапшенима је и Лајла Торлак, директорка ТВ Пинк БиХ.

Ухапшени су и директори телеком фирме ХТ Еронет Стипе Прлић и Зоран Бакула, затим Невен Куленовић, директор маркетиншке агенције "С.В.Р.С." која је закључивала велике послове откупа права на преносе значајних спортских догађаја, и још пет особа, јављају медији у БиХ, преноси Танјуг.

Ухапшени су, на основу фалсификованих или штетних уговора и фактура, извлачили новац и стекли противправну имовинску корист у износу већем од пет милиона евра за наводни откуп ТВ права и услуга, а која највећим делом нису била реализована.

Њихово хапшење потврдило је државно Тужилаштво БиХ, по чијем је налогу и изведена акција у којој је учествовало више стотина полицајаца Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА).

Уз хапшења, спроведени су и претреси на 17 локација, ради прибављања доказног материјала.

"Реч је о особама осумњиченим за кривична дела организованог криминала у вези са злоупотребом положаја или овлашћења, склапањем штетних уговора, пореским утајама, прањем новца и незаконитим рансакцијама у вишемилонским износима", појашњено је из Тужилаштва.

Спроводи се интензивна истрага у којој је остварена и међународна сарадња са полицијама и правосуђима других земаља, првенствено Словеније и Хрватске, с циљем откривања и документовања почињених кривичних дела, објавили су медији у БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи