Читај ми!

Афера "Арсенал" уздрмала Македонију

У полицијској акцији "Арсенал" у више градова Македоније ухапшено је осам чланова криминалне групе због сумње да су приказивањем нереално увећаних трошкова за сервисирање хеликоптера Македонске армије оштетили Министарство одбране за више од 2,8 милиона долара.

Кривичном пријавом за злочиначко удруживање, злоупотребу службеног положаја, прање новца, фалсификовање и уништавање пословних књига обухваћено је још једно лице, осумњичено да је члан те криминалне групе, које није ухапшено јер се налази на лечењу, објавили су македонски медији, преноси Бета.

Међу ухапшенима су и бивши начелник логистике македонског Министарства одбране, бивши народни посланик, као и пословни људи на чије име су се водиле фирме у Македонији, али и Бугарској, Великој Британији и на Кипру, преко којих се "прао" новац који је касније легално враћан у новчане токове у Македонији.

Осумњичени, међу којима су неки и у родбинским односима, терете се да су са циљем да стекну противправну имовинску корист у великим размерама, формирали криминалну групу преко које су у периоду од 2004. до 2009. године противзаконито присвојили готово 135 милиона денара, односно готово 2,8 милиона долара.

Помоћник македонског министра унутрашњих послова Иво Котевски је навео да се осумњичени терете да су за приказивање нереално увећаних трошкова услуга за сервисирање шест хеликоптера македонског Министарства одбране основали фирме у Бугарској, Великој Британији, на Кипру и у Македонији, са циљем да надлежни македонски органи немају увид у токове новца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи