Бољи односи Србије и Црне Горе

Агреман званичног Београда за новог амбасадора Црне Горе у Београду Игора Јововића, допринос је јачању регионалне стабилности, оценио је црногорски шеф дипломатије Милан Роћен.

Шеф црногорске дипломатије Милан Роћен оценио је да агреман званичног Београда за новог амбасадора Игора Јововића, као наговештај квалитетнијих и садржајнијих односа, допринос јачању регионалне стабилности и још једна препорука за бржи пут до заједничког европског циља.

Роћен је у интервјуу "Новостима" односе Србије и Црне Горе оценио као боље него што то изгледа на политичкој површини, и додао да су ти односи "увек братски" и када се, како је рекао, слажемо и када се не слажемо око неких питања.

"Уосталом, ни међу браћом није увек све идеално", рекао је Роћен.

Црногорски шеф дипломатије негирао је да је било одуговлачења са давањем сагласности за амбасадора Јововића.

"Агреман за амбасадора Јововића дат је у оквиру предвиђених процедура", рекао је Роћен и додао да је то "најбољи деманти" разних спекулација, па и оних да је агреман Јововићу био условљен давањем сагласности за отварање три конзулата Србије у Црној Гори.

Шеф црногорске дипломатије је рекао и да се захтев Србије за отварање три конзулата "разматра у редовним комуникацијама", као и да коначан договор још није постигнут.

"О томе имамо различита виђења, што не представља оптерећење за наше билатералне односе",  рекао је Роћен.

Роћен је додао и да не верује да је званични Београд променио став у односу на црногорско признање косовске независности, али је додао да и у Подгорици и у Београду, са пуном политичком зрелошћу и одговорношћу, постоји разумевање да на међународне односе не можемо гледати само кроз "косовску призму".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи