Читај ми!

Славко Линић искључен из СДП-а

Славко Линић, бивши министар финансија смењен због сумње да је оштетио државни буџет, није више члан хрватске СДП-а, одлучила је на седници већина делегата Главног одбора СДП-а тајним гласањем.

Тиме је потврђена ранија одлука Председништва Социјалдемократске партије, преносе хрватски медији.

Седница на којој се расправљало о искључењу бившег хрватског министра финансија из СДП-а је почела јуче у 10.30, а завршена тек око 21.30, након чега се приступило гласању. Од 98 делегата, за избацивање Линића из странке је било њих 50.

Лидер СДП-а, хрватски премијер Зоран Милановић, сменио је Линића са места министра финансија због сумње да је оштетио државни буџет за 3,5 милиона евра у предстечајном поступку за фирму "Спачва".

Милановић је такође предложио искључење бившег министра из странке, пошто је Линић изнео низ оптужби на његов рачун, од тога да је штитито породицу и пријатеље на штету државе, до тога да је злоупотребио безбедносне службе и шпијунирао га.

Пошто је сукоб попримио такве размере, умешао се и хрватски председник Иво Јосиповић, упозоравајући да страначки сукоби не смеју да се преливају у државне органе и угрожавају рад владе.

Он је због озбиљности Линићевих оптужби, затражио извештаје надлежних безбедносних служби, који су показали да их премијер није злоупотревљавао и шпијунирао смењеног министра. Линићеве наводе негирали су и у полицији, а њима се још бави саборски Одбор за безбедност.

Осим овом афером, владајаћа хрватска странка уздмана је и поразом који је претрпела на недавним европским изборима од десничарске Хрватске демократске заједнице, па ће Главни одбор СДП-а расправљати и на ту тему, како би се консолидовао и избегао превремене прламентарне изборе које тражи опозиција, пре свега ХДЗ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару