Жбогар позвао ЕУ да помогне БиХ и Албанији

Како би постигле напредак и одмах после Србије, Македоније и Црне Горе либеризовале визни режим са ЕУ, шеф словеначке дипломатије Самуел Жбогар позвао чланице да помогну БиХ и Албанији.

Словеначки министар спољних послова Самуел Жбогар позвао је чланице Европске уније да помогну БиХ и Албанији у остваривању услова за укидање виза.

"То је веома значајно за БиХ, за стабилност државе и региона", рекао је Жбогар на састанку шефова дипломатије ЕУ у Бриселу, а пренела агенција СТА.

Европска унија је усвојила предлог за укидање виза за Србију, Македонију и Црну Гору и то је "веома позитивно примљено у региону, али је истовремено изазвало негативну реакцију у БиХ" и због тога "државе чланице треба да се ангажују заједно са БиХ", рекао је Жбогар.

Словенија је у августу послала делегацију у БиХ како би проверила на који јој начин може помоћи, а почетком септембра је организовала саветовање за босанско-херцеговачке конзуларне службенике.

Словенија је јуче позвала државе чланице ЕУ да на исти начин помогну БиХ и Албанији како би до октобарског извештаја постигле већи напредак и одмах након Србије, Македоније и Црне Горе, стекла услове за либерализацију визног режима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи