Читај ми!

Црна Гора, ухапшен владин саветник

Одређен притвор саветнику црногорске владе за инвестиције и страна улагања Александру Тичићу. Тичић се сумњичи да је злопоупотребио службени положај као члан Комисије која је одобрила продају земљишта на Кошљуну, код Будве.

Због сумње да је починио кривично дело злоупотрбе службеног положаја као члан Комисије која је одобрила продају земљишта на Кошљуну, код Будве, полицијски притвор одређен је саветнику владе за инвестиције и страна улагања Александру Тичићу.

Тичићу је притвор одређен у склопу истраге покренуте против градоначелника Будва Лазара Рађеновића, који је приведен и у Тужилаштву сашлушан у уторак увече.

Тичић се сумјичи да је злоупотребио службени положај као члан Комисије која је одобрила продају земљишта на Кошљуну којом је према процени истражитеља оштећена Општина Будва.

Очекује се да Тичића, председника Општине Будва Лазара Рађеновића и бившу директорку Прве банке Јелицу Петричевић, данас саслуша судија за истрагу поводм захтева Тужилаштва да им се одреди притвор до месец дана.

Званично претходних дана није било могуће добити информацију о квалификацији кривичног дела, које се ставља на терет Тичићу, коме је јуче током дана претресан и стан у Будви.

Међутим, познато је да је он са овим случајем повезан као менаџер Општине Будва и члан комисије, која је на аукцији продала земљиште у месту Кошљун фирми "СП Луна", чији је власник Видо Рађеновић, пишу Дневне новине.

Тужилаштво, наиме, сумња да је Рађеновић као тадашњи потпредседник Општине Будва и председник општинске Комисије за продају земље на брду Кошљун 2007. године злоупотребио службени положај тако што је власнику фирме "СП Луна" Виду Рађеновићу омогућио да купи 27.190 квадрата земљишта за 1,5 милиона евра, и то кредитом код Прве банке, за које је гаранције од два милиона евра дала Општина.

Видо Рађеновић је, међутим, после неколико дана продао то исто земљиште за 3,5 млиона египатском бизнисмену Мухамеду Рашиду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару