Читај ми!

Беванда: БиХ спремна за нов приступ ЕУ

БиХ већ почела активности у вези са реализацијом новог приступа ЕУ према региону, каже Вјекослав Беванда. Председавајући Савету министара БиХ истиче да се, уместо пуњења буџетских рупа издавањем трезорских записа и обвезница, треба фокусирати на новац из реалног сектора.

Председавајући Савету министара БиХ Вјекослав Беванда каже да је БиХ већ почела активности у вези са реализацијом новог приступа ЕУ према БиХ и осталим земљама региона, коју је најавио комесар за проширење ЕУ Штефан Филе.

Беванда је рекао да је у радну групу, која би требало да унапреди економију у БиХ, из своје канцеларије именовао човека из струке, који је потпуно политички неутралан.

"Филеово излагање у Лондону за мене није било никакво изненађење, јер сам са њим о томе имао састанак 18. фебруара заједно са ентитетским премијерима. Ми смо то већ покренули. Тражио сам да и остали у ту радну групу именују људе из струке који ће лакше да искористе шансу за БиХ која је јасно презентована у Лондону. И они су почели да раде", истакао је Беванда синоћ за БХРТ.

Према његовим речима, све ће прво бити рађено на професионалан начин, а политика треба да дође тек после, кад буде имала добру подлогу експерата.

"Онда ће то бити шанса која се може преточити у веома добру причу", сматра Беванда.

Према његовом мишљењу, уместо пуњења буџетских рупа издавањем трезорских записа и обвезница, треба се фокусирати на новац из реалног сектора, што ће допринети и пуњењу буџета.

Комесар за проширење ЕУ Штефан Филе најавио је у понедељак, 24. фебруара на конференцији Европске банке за обнову и развој у Лондону нови приступ ЕУ према овом западном Балкану, чији ће главни циљ бити економске реформе и развој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару