Читај ми!

Подгорица, притвор за демонстранте

Одређено 48-часовно задржавање демонстрантима који су приведени током јучерашњих протеста у Подгорици. Око 50 људи данас протестовало испред Министарства унутрашњих послова, тражећи њихово ослобађање.

Притвореним учесницима јучерашњих протеста у главном граду Црне Горе заменик основног тужиоца у Подгорици Саша Чађеновић, који их је саслушавао целе ноћи, одредио је 48-часовни притвор.

Како преносе подгоричке Вијести, притвор је одређен новинару Марку Милачићу, портапролу Форума 2010 Бобану Батрићевићу, представнику Грађанског фронта Нинославу Калуђеровићу и још неколицини приведених.

Тужилац им на терет ставља да су починили кривично дело непоступање по наредби службеног лица, односно криви су због тога што нису послушали наређење полиције да се
склоне са улице.

Редакција београдског магазина Недељник затражила је хитно ослобађање Марка Милачића, који је дописник тог часописа, као и стални колумниста дневног листа Вијести, и новинар недељника Монитор.

"Хапшење нашег новинара током ненасилног протеста и неосновано и непотребно задржавање у притвору представља још један вид притиска на медије, и то у држави у којој још није решено убиство власника Дана Душка Јовановића, и у којој се редовно догађају напади на новинаре дневних листова Дан и Вијести, на чију је редакцију недавно бачен чак и експлозив", истиче Недељник у саопштењу.

Опозициони Демократски фронт такође је тражио пуштање на слободу особа које су јуче мирно протестовале тражећи смену власти и нису се сукобиле са полицијом.

Такође, око 50 људи - међу којима су и новинари и универзитетски професори - окупило се данас изпред зраде Министарства унутрашњих послова, тврдећи да је полиција јуче "ухапсила невине људе који су покушали да се мирним путем боре против диктатуре".

Један од окупљених, из покрета "Удар", Вук Вујић, казао је да су јучершњи инциденти током демонстрација против власти у Подгорици, "инсталирани од стране режима", јавља Бета.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару