Читај ми!

Додик: Могу да повучем више од 49 одсто БиХ

Одговарајући на изјаву Бакира Изетбеговића да "онај коме се не свиђа може да од из БиХ", председник РС Милорад Додик поручио да ће остати ту где јесте јер би ципелом број 47 могао да повуче више од 49 одсто БиХ.

Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је Бакиру Изетбеговићу да ће остати ту где јесте, да носи ципеле број 47 и да, ако одлучи да оде, на њима може да повуче више од 49 одсто БиХ.

Одговарајући бошњачком члану Председништва на изјаву да "онај коме се не свиђа може да од из БиХ", Додик је узвратио да такве изјаве грађане РС не плаше.

"Ја му поручујем да ми желимо да останемо на овом подручју и да нас таквим изјавама неће уплашити. Не желимо бити организовани као садашња БиХ. То је разлика. А, ако ме питате о одласку, мој је одговор Изетбеговићу да носим ципеле број 47, али да могу повући више од 49 одсто БиХ", рекао је Додик у интервјуу загребачком Вечерњем листу, у издању за БиХ.

Додик је поздравио долазак хрватског премијера Зорана Милановића у Мостар, дан након рушилачких демонстрација у више градова Федерације БиХ.

"У Мостару су нападнути простори и институције где доминантно живе Хрвати. А то нису учинили Хрвати. Зато је позитивно што је дошао да смири ситуацију и онемогући револт Хрвата, који је био оправдан", сматра Додик.

Он каже да не разуме зашто су Бошњаци у Мостару запалили зграду ХДЗ-а, а "када су се сетили да би то могло да изазове озбиљне проблем, отрчали су да запале и локално седиште СДА".

Додик је поновио да је једино решење за БиХ подела на три државе, које би заједничким телима уступиле надлежности кроз конфедерални однос.

"У том случају имали бисмо потпуну либерализацију економије, људи и идеја, а да свако на своме подручју одлучује сам о себи", навео је Додик.

Како је оценио, и бошњачки лидери СДА, СДП и СББ посвађани и, како каже, сви раде једни против других, те ће се њихово савезништво појавити само против неког трећег.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару