Читај ми!

Спуж, сукоб криминалних кланова

Осумњичени за убиство Николе Бојовића, брата једног од вођа земунског клана Луке Бојовића, поливен врелим уље у спушком затвору, пише подгорички Дан. Будванин Саша Борета полио Сашу Цветановића само по руци, пошто је успео да се измакне, преноси лист.

Будванин Саша Борета, који се налази у спушком затвору, полио је врелим уљем притвореника Сашу Цветановића, осумњиченог за убиство Николе Бојовића, брата једног од вођа "земунског клана" Луке Бојовића, пише подгорички Дан.

Како се наводи, то није први инцидент између Боретиног клана и осумњичених за убиство Николе Бојовића, због чега су они под посебним режимом у Заводу за извршење кривичних санкција у Спужу.

До инцидента је, како преноси лист, дошло када је Борета кроз прозор просуо врело уље у моменту док се испод њега кретао Цветановић.

Дан наводи да је Цветановић поливен врелим уљем само по руци, јер је успео да се измакне.

Борета и остали чланови барске групе, која се налази у затвору због убиства полицијског инспектора Славољуба Шћекића, дугогодишњи су пријатељи Луке Бојовића.

Због инцидента, Цветановић у шетњу у затворском кругу излази сам како не би дошло до озбиљнијег сукоба. Иста ситуација је и са Слободаном Шарановићем и Ратком Кољеншићем који се, такође, доводе у везу са убиством Бојовића у Београду.

Цветановић је ухапшен 29. августа у Подгорици, а осумњичен је да је директни извршилац убиства Николе Бојовића.

Шарановић је осумњичен да је наручио убиство Николе Бојовића, а Кољеншић да је организовао тај злочин.

Апелациони суд Црне Горе укинуо је 10. јануара решење Вишег суда у Подгорици којим је дозвољено изручење Шарановића и Кољеншића српским властима, а предмет је враћен на поновно одлучивање.

Шарановић и Кољеншић ухапшени су 24. јула у Будви по српској потерници која је за њима расписана због сумње да су организовали убиство Николе Бојовића, који је ликвидиран у априлу прошле године у Београду.

Србија је 29. јула прошле године поднела Црној Гори молбу за екстрадицију Шарановића и Кољеншића, у складу са уговором о изручењу између две државе.

Никола Бојовић је рођени брат Луке Бојовића, који чека екстрадицију Србији из Шпаније због оптужби за више убистава и покушаја убистава.

Наводни мотив за Николино убиство је освета његовом брату Луки за кога српско тужилаштво тврди да је стао на чело земунског клана након ликвидације Душана Спасојевића и Милета Луковића 2003. године.

Слободан Шарановић је брат Бранислава Шарановић, власника коцкарнице у хотелу "Славија" у Београду, који је убијен у сачекуши на Дедињу у октобру 2009. године.

Слободан Шарановић се сумњичи да је наручио ликвидације Бојовића, како би осветио брата.

Виши суд у Подгорици раније је одредио екстрадициони притвор Шарановићу и Кољеншићу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 24. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару