Шовинистичка фарса у Загребу

Посланица Европског парламента Ружа Томашић, позната по антисрпским ставовима, позвала грађане Хрватске да јој помогну у писању говора о напретку Србије према чланству у ЕУ, за сутрашњи састанак у Стразбуру.

Ружа Томашић, посланица Европског парламента и председница десно оријентисане Хрватске странке права др Анте Старчевић, позвала је грађане Хрватске да јој помогну у писању говора о напретку Србије према чланству у ЕУ, за сутрашњи састанак у Стразбуру, преноси загребачки Вечерњи лист.

Томашићeва је рекла да је реч "о важној теми за Хрватску" и да жели да чује глас народа о извештају о Србији који пред посланике ставља Европска комисија.

Томашићева, иначе, позната по националистичким испадима и антисрпским изјавама, грађанима је препоручила линк на коме могу да се информишу о садржају Извештаја о напретку Србије.

Ово је, констатује лист, први пут да један хрватски посланик у Европском парламенту тражи мишљење грађана о теми о којој ће бити речи на пленарној седници, а Ружа Томашић најављује да ће јој то бити стална пракса.

Уочи сваке пленарне седнице ЕП понудиће, каже, једну или неколико тема које сматра посебно значајним за Хрватску и позвати грађане да јој кажу своје мишљење. Тако ће јој, наводи, помоћи да "креира став који је најбољи за одбрану интереса Хрватске", најмлађе државе која се ЕУ прикључила 1. јула 2013. године.

Она је грађане позвала да јој коментаре шаљу и на њене профиле на друштвеним мрежама Фејсбук и Твитер.

Европски парламент сутра ће расправљати о предлозима резолуција о Србији и Косову, које су настале на основу годишњих извештаја известилаца Јелка Кацина и Улрике Луначек.

Очекује се да расправа, чији је почетак заказан за три поподне на пленарној седници у Стразбуру, буде кратка, јер су предлози обе резолуције још прошле године усвојени на седницама Комитета за спољне послове ЕП.

У четвртак, дан након расправе, посланици ће гласати о предложеним резолуцијама.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару