Амфилохијевa порукa младима

Крштењем можете обновити душе и изаћи на прави животни пут, поручио митрополит Амфилохије позвавши вернике на обнову мудрости, разума и душевног и телесног здравља.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије позвао је младе да се крсте и да се клоне алкохола, цигарета и дроге.

"Два пута су пред нама, децо Божја, пут живота и пут смрти, па бирајмо између њих. Одрецимо се дела таме, а прихватимо дела вере, наде и љубави. Примите вечни живот тако што ћете се крстити. Крштењем можете обновити душе и изаћи на прави животни пут", рекао је митрополит Амфилохије.

Амфилохије је, у беседи након молебна за Нову годину по јулијанском календару која је служена у Цркви Светог Ђорђа у Подгорици, позвао окупљене вернике на обнову мудрости, разума и душевног и телесног здравља.

"Добро је да се радујемо са флашама, али не дозволимо да памет попијемо. Многи и пуше, а то здравље руши, џеп буши и душу суши, а колико тек, колико зла доноси дрога. Зато треба да се напајамо духом Божјим", навео је митрополит црногорско-приморски.  

Честитајући присутнима православну Нову годину, он им је пожелео мир, добро здравље и дуг живот.

"Помолимо се да ова, нова година буде на обнову наше душе, ума, срца и живота. Наше је да бирамо - или ћемо вечни живот или оно што је пролазно", рекао је митрополит Амфилохије.

Неколико хиљада Подгоричана, углавном младих, дочекало је православну Нову годину на платоу испред Цркве Светог Ђорђа под Горицом, где је у организацији Митрополије црногорско-приморске и Црквене општине Подгорица био приређен пригодан забавно-музички програм.

Хладно време није омело учеснике концерта Гордану Лазаревић, Драгана Рачића и трубачки оркестар Видоја Филиповића из Пожеге, да приреде добру забаву. Већину присутних чинили су млади који су носили српска национална обележја, а скуп је прошао без инцидената.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару