Читај ми!

Црна Гора, опозиција тврди да је покрадена

На локалним изборима на Цетињу, у Мојковцу и Петњици победила је Демократска партија социјалиста. Опозиција тврди да су избори покрадени.

Демократска партија социјалиста (ДПС) убедљиво је победила на суботњим локалним изборима у три црногорске општине, а из опозиције кажу да су избори покрадени.

Према подацима из општинских изборних комисија, ДПС, на челу са Милом Ђукановићем, освојио је апсолутну власт на Цетињу и у Мојковцу, а појединачно је освојио највише гласова и у Петњици. ДПС је у све те три општине наступао самостално на изборима. 

На изборима на Цетињу одзив бирача је био 70,4 одсто, у Мојковцу 83, а у Петњици 50 одсто. 

ДПС је и до сада био на власти на Цетињу, док је та странка у Мојковцу, заједно са Социјалдемократском партијом, вршила локалну власт. 

Петњици је крајем маја враћен статус општине, тако да су суботњи избори били прво гласање за локалну самоуправу. 

Представници опозиције оценили су да су избори покрадени, због чега, како су саопштили, треба преиспитати њихове резултате. 

"ДПС је бруталном злоупотребом државних ресурса покрао и ове локалне изборе, као што је био случај и са недавним председничким", рекао је један од челника Демократског фронта Андрија Мандић. 

Шеф посланичког клуба "Позитивне Црне Горе" Младен Бојанић сматра да опозиција треба да преиспита признавање резултата локалних избора, јер је ДПС, како је навео, наставио праксу злоупотребе државних ресурса у страначке сврхе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи