Лечење по националној основи

Лекар Есад Мујкановић из Оточца одбио да пружи лекарску помоћ Бошку Радићу из Врховина, зато што је Србин. "Доста је било вашег четниковања у Врховинама", рекао званичницима општине Врховине када су интервенисали, па су га они сами, општинским колима, превезли у Огулин, где му је дијагостикован мождани удар. Најављене тужбе надлежнима.

Челници општине Врховине оптужују лекара у Дому здравља Оточац др. Есада Мујкановића да је прекршио Хипократову заклетву, јер је одбио да пружи адекватну помоћ пацијенту српске националности Бошку Радићу из Врховина.

Радић је у Оточац довезен у недељу поподне, и, мада је имао симптоме можданог удара, лекар Есад Мујкановић одбио је да дозволи да га хитна помоћ одвезе у Огулин, с тврдњом да пацијенту није ништа озбиљно, него да се прејео.

Начелник општине Врховине Милорад Делић интервенисао је са молбом да се пацијент ипак пребаци у Огулин, али је лекар то одбио, па су начелник и његов заменик лично дошли у Дом здравља.

Заменик начелника Мирослав Машић каже да их је лекар Мујкановић, чим су стигли у стационар, почео да вређа, а мало је недостајало да их и физички нападне.

"Доста је било вашег четниковања у Врховинама... гамад Врховљанска... скинућу вам ја кокарде са главе обадвојици... што ћете кад сте рођени као четници сви... хоћете ли можда запјевати Војводу Синђелића овдје", наводи за Јутарњи лист лекареве речи заменик начелника Машић.

Начелник Врховина и његов заменик преузели су пацијента од не(лекара) и општинским возилом одвезли га у Огулин, где су му лекари дијагностиковали мождани удар.

Милорад Делић, начелник општине Врховине, каже да ће се на понашање лекара Есада Мујкановића жалити министру здравства, Влади, а обавестиће и Делегацију Европске комисије у Хрватској.

Иначе, челници општине Врховине тврде да ово није ни први, а ни послењи пут да пацијенти српске националности имају примедбе на поступање оптуженог лекара, за којег кажу "да му се коса диже на глави када мора лијечити грађане српске националности".

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи