Црна Гора, привремена забрана увоза сокова

Узвоз сокова појединих произвођача из Србије, БиХ и са Косова у Црну Гору привремено је забрањен. Црногорско министарство пољопривреде саопштило да садржај напитака не одговара декларацијама производа.

Црногорско министарство пољопривреде привремено је забранило увоз сокова појединих произвођача из Србије, БиХ и са Косова. Забрана је уследила, јер садржај напитака не одговара декларацији производа, саопштено је из тог министарства.

Привремена забрана односи се на српске произвођаче "Вино жупа" и "Таково", на босанску "Вита витаминску" и косовског произвођача "Либерон" из Подујева.

Министар пољоприврде Црне Горе Предраг Ивановић објаснио је на конференцији за медије у Подгорици да садржаји воћних сокова наведених произвођача не одговарају декларацији, чиме се "потрошачи у Црној Гори доводе у заблуду".

Навео је и да се на тржишту продају "неконкурентни производи који утичу на његов поремећај механизмом нелојалне конкуренције".

Ивановић је указао да су фирме из региона чији су производи привремено забрањени, раније упозорене да ускладе садржај сокова са информацијама на паковању, те да је најављено да ће, ако то не учине, Црна Гора привремено обуставити увоз њихових производа.

Анализе сокова произвођача из Србије, БиХ и са Косова указале су на знатно мању количину воћа у соковима од оне која је назначена у декларацији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи