За нарушен углед у новинама 33.000 евра

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић и оснивач листа Вијести, фирма "Дејли прес", треба да плате 33.000 евра власнику никшићке Железаре због повреде пословног угледа, пресудио је Основни суд у Подгорици.

Основни суд у Подгорици је пресудио да "Дејли прес" издавач дневника "Вијести" и лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић солидарно исплате 33.000 евра власнику никшићке Жељезаре, компанији "МНСС", због нарушавања пословног угледа.

Пресуда је донета на основу тужбе поднете због Медојевићевог текста објављеног у "Вијестима", у коме је изразио сумњу у поузданост новог партнера црногорске владе, јавила је ТВ "Вијести".

Медојевић је, подећа се, у тексту написао да постоји велики ризик да компанија "МНСС" са непознатим власницима из Холандије депонује кеш од криминалних активности које се само формално користе за покривање гаранције.

Медојевић је рекао и да је банка, која даје гаранцију, сигурна да Влада никада неће платити ту гаранцију.

Текст је у дневнику "Вијести" објављен 17. фебруара ове године под насловом "Прање новца уместо специјалних челика".

Компанија "МНСС" је у тужбеном захтеву тражила обештећење од тужених од 10 милиона евра.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи