Читај ми!

Хрватска ће помоћи БиХ на путу ка ЕУ

Искуство Хрватске из преговора са ЕУ стоји Босни и Херцеговини на располагању, поручио председник Хрватске Иво Јосиповић. Очекујемо помоћ, не само симболички, него и суштински, рекао председавајући Председништва БиХ Небојша Радмановић.

Председник Хрватске Иво Јосиповић рекао је, после разговора с члановима Председништва БиХ у Сарајеву, да Хрватска подржава европски пут БиХ и да ће јој на том путу пружити свесрдну помоћ.

Нема целовите Европе без чланства свих земаља југоисточне Европе у ЕУ, рекао је Јосиповић и истакао да ће Хрватска бити у прилици да учествује у доношењу свих одлука битних за овај регион.

Јосиповић је рекао да има симболички значај то што је за први службени пут, након што је Хрватска ушла у ЕУ, изабрао БиХ.

"Желимо да покажемо колико нам је БиХ значајна и учинићемо све да помогнемо њен пут у ЕУ. Политички и технички, наше искуство из преговора стоји вам на располагању", истакао је хрватски председник.

Јосиповић је рекао да између две земље има отворених питања и да је овај састанак био прилика да се разговара и о нерешеним имовинским питањима, питањима границе, сукцесије инфраструктуре и енергетским капацитетима, додавши да је потребно да надлежна тела крену у решавање тих питања.

Председавајући Председништва БиХ Небојша Радмановић рекао је да БиХ много очекује од Хрватске као суседа и чланице ЕУ.

"Очекујемо ту помоћ, не само симболички, него и суштински. Ценимо напоре Хрватске у изградњи добросуседских односа. Важна је подршка Хрватске земљама западног Балкана", истакао је Радмановић.

Јосиповић је уз војне почасти и извођење химни две државе свечано дочекан испред зграде Председништва БиХ, а данас ће разговарати и са члановима колегијума оба дома парламента БиХ и председавајућим Савета министара Вјекославом Бевандом.

Другог дана посете, у уторак, Јосиповић ће боравити у Брчком и Тузли, пренели су медији у БиХ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару