Читај ми!

Нови скандал потреса ХРТ

ХРТ потреса нови скандал пошто је откривено да генерални директор јавног сервиса Горан Радман у имовинској картици није пријавио да је власник хотела на Бохињском језеру у Словенији. Радман одбио да поднесе оставку и оптужио "политичаре, интересне кланове и новинаре за заверу против јавног сервиса".

Нови скандал потреса Хрватску радио-телевизију. Генерални директор јавног сервиса Горан Радман у имовинској картици није пријавио да је власник хотела на Бохињском језеру у Словенији.

Радман је на конференцији за новинаре одбио да поднесе оставку коју су од њега тражили поједни политичари и поручио да може да га смени само Сабор који га је и именовао.

Оптужио је "политичаре, интересне кланове и новинаре који прате рад ХРТ за заверу против јавног сервиса", због чега је део новинара напустио прес конференцију.

"Данас је дан када смо хтели рећи доста, вама колегама, политичарима у сенци, заинтересованим интересним клановима који подривају ову кућу до те мере да је постало неиздрживо", рекао је шеф ХРТ-а.

Радман је поручио да је имовину стекао часно и да то што у имовинској картици није пријавио да је власник хотела у иностранству не говори да је нечастан.

Комисија за одлучивање о сукобу интереса закључило је да је Горан Радман у имовинску картицу био дужан да наведе сву имовину, укључујући и ону у Словенији.

Радман је од Комисије тражио мишљење о томе треба ли у имовинској картици да наведе имовину у иностранству тек када је у загребачки Јутарњи лист објавио да је генерални директор ХРТ скоро 100 одсто власник Виле Парк на Бохињском језеру.

Хотел купљен од СДП-а

Према писању медија, занимљиво је да је Радманова словеначка фирма хотел 2003. године купила за скоро 650.000 евра од сада владајуће Социјалдемократске партије који је ту некретнину као власништво бившег Савеза комуниста Хрватске наследио после распада СФРЈ.

Због последње афере Радман се нашао на удару критика посланика опозиције, али и владајуће коалиције који су његов избор у Сабору подржали.

Комисија за одлучивање о сукобу интереса пре два месеца је закључила да је генерални директор ХРТ-а Горан Радман прекшио Закон о сукобу интереса због чега је кажњен с 15.000 куна (око 2.000 евра).

Радман је власник фирме Наута чији се клијенти оглашавају на ХРТ, члан је Надзорног одбора Хипо Алпе Адриа банке и Одбора за именовање и награде Атлантик групе.

Уз то, Комисија је закључила да је Радман у прекшају, јер није доставио своју имовинску картицу. Он је касније доставио картицу, али у њој није навео власништво у Словенији.

Поједини чланови Надзорног одбора ХРТ-а замерају му и да се превише уплиће у програм јавног сервиса.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару