Читај ми!

Нови избори лек за Бугарску?

Расписивање нових избора једини излаз из политичке кризе, рекао председник Бугарске Росен Плевнелијев. Владајућа коалиција одбацила предлог председника, уз оцену да игнорише одлуку коју су људи донели на парламентарним изборима пре два месеца.

Бугарски председник Росен Плевнелијев поручио је да је једини излаз из политичке кризе у тој земљи расписивање нових избора, пренели су бугарски медији.

Владајућа коалиција левог центра одбацила је позив Плевнелијева, уз оцену да је председник покушао да игнорише избор који су људи направили на парламентарним изборима пре два месеца.

На 22. дан протеста, у којима десетине хиљаде људи тражи оставку владе која је образована после превремених избора 12. маја, Плевнелијев је поручио да је против политичара који игноришу протесте.

Посланик владајуће Коалиције за Бугарску Антон Кутев рекао је да је председник показао "непознавање или непоштовање устава, зато што његов предлог очигледно не кореспондира с његовим уставним овлашћењима", пренела је агенција Фокус.

"Превремени избори су једино демократско решење за кризу у којој се налазимо. Рећи људима да су нови превремени избори опасан сценарио исто је што и рећи да је демократија опасна", рекао је Плевнелијев, додајући да Бугари мирно протестују што је знак да је друштво "сазрело".

Плевенелијев је у телевизијском обраћању истакао да све веће тензије стварају опасне поделе и додао да покушаји поделе бугарског друштва и подстицање етничких сукоба може бити опасно и деструктивно.

"Зар ништа нисмо научили из историје наших суседа", упитао је бугарски председник и оценио да "играње с ватром" може имати катастрофалне последице по земљу.

Влада Пламена Орешарског је у кризи због протеста који су избили после именовање контроверзног медијског тајкуна за шефа националне безбедносне службе. Иако је то именовање поништано, протести су настављени захтевом да влада левог центра поднесе оставку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару