Заплењен арсенал оружја код Никшића

На две локације на подручју Никшића полиција Црне Горе запленила је арсенал наоружања и експлозива. Тим поводом ухапшена је једна особа, док се за другом трага.

Црногорска полиција запленила је на две локације на подручју Никшића арсенал наоружања и експлозива, а тим поводом ухапшена је једна особа, док се за другом трага, саопштено је у Подгорици.

Управа полиције Црне Горе је навела да је никшићка полиција запленила 15 паковања ТНТ, две нагазне мине са тротилским пуњењем, ручни бацач - зољу, ловачку пушку, 10 ручних бомби, као и већу количину метака, штапина и детонирајућих каписли и других материја, преносе Вијести.

Саопштено је да су инспектори, на основу оперативних сазнања, претресли кућу Ж.Т. (38), у једном никшићком селу, на граници са Босном и Херцеговином, у којој је пронађено 10 ручних бомби М-75 и М-52, ручни бацач марке "зоља", као и ловачка пушка марке "монтекарло".

Инспектори су, саопштено је из полиције, у истом селу претресли и кућу П.Т. (61), у којој је пронађено 15 паковања ТНТ привредног експлозива, две пешадијске нагазне мине са тротилским пуњењем, сноп детонирајућег штапина, пет електричних детонирајућих каписли, 630 комада пушчаних и пиштољским метака разног калибра и два оквира за муницију од снајперске пушке.

Осумњичени П.Т. је, уз кривичну пријаву, предат Основном државном тужилаштву у Никшићу, због основане сумње да је починио кривично дело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. За исто кривично дело терети се и Ж.Т. којег полицијски службеници потражују, навела је Управа полиције Црне Горе.

Додаје се да су службеници Центра безбедности Никшић у претходних неколико дана код још три особе пронашли и одузели четири пушке - једну аутоматску, једну малокалибарску и две ловачке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару