Читај ми!

Сведок шверца отет и мучен?

Мухарем Фејзић, сведок који је први проговорио о шверцу цигарета на граници Црне Горе према Космету, тврди да је био отет и мучен на Косову. Скинули су ме и нечим пекли по читавом телу, каже Фејзић. Лекари потврдили да је задобио површинске опекотине.

Рожајац Мухарем Фејзић, који је у црногорској јавности први проговорио о шверцу цигарета на граници према Косову и Метохији, тврди да је био отет и мучен на Косову, преносе су подгорички медији.

Управа полиције Црне Горе саопштила је да ради на расветљавању случаја Фејзић.

Нестанак Фејзића у петак је пријавила његова породица, након чега је пронађен на Косову, а синоћ га је косовска полиција предала црногорским колегама.

Фејзић је подгоричким медијима рекао да су га маскиране и наоружане особе отеле пре три дана на путу Рожаје-Бесник.

Он је навео да му је стављен повез преко очију и да је одвезен у непознатом правцу.

"Доведен сам у неку просторију у којој су ме мучили. Скинули су ме и нечим пекли по читавом телу. Пола су ми живота скратили", рекао је Фејзић.

Он је рекао и да је након тога изведен из објекта на отвореном и да је тада један од отмичара репетирао пиштољ, али му је други отмичар на албанском језику рекао "не".

"Бројао сам последње секунде и веровао да сам завршио са животом. Онда су отмичари отишли. Не знам зашто ме нису убили", рекао је Фејзић.

Фејзић каже да је потом кренуо по мраку кроз шуму, а када је наишао на прву кућу, станари су позвали полицију.

"Полиција Косова ме је испитала, а након тога предала црногорској полицији", испричао је Фејзић.

Лекар констатовао површинске опекотине

С обзиром на то да је Фејзић изјавио да је био отет, одведен је на преглед у Дом здравља у Рожајама где је дежурни лекар, пошто га је прегледао, констатовао да је задобио површинске опекотине.

Полицијски службеници су након прегледа од Фејзића узели изјаву у којој је он рекао да је повреде задобио на Косову, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Фејзић је након тога одвезен кући у пратњи полиције, а његов дом се налази под полицијским обезбеђењем.

Службеници Управе полиције Црне Горе, у консултацији са надлежним тужиоцем и у сарадњи са косовском полицијом, раде на расветљавању догађаја, наводи се у саопштењу.

Фејзић је нестао у петак на путу Рожаје-Баћ, а касније тог дана је Управа полиције Црне Горе саопштила да је пронађен на Косову.

Чланови његове породице сумњали су да је Фејзић киднапован због тога што је у јавност изнео тврдње да има материјалне доказе о швецу цигарета.

Фејзић је пре двадесетак дана јавно проговорио о шверцу цигарета на граници између Црне Горе и Косова и Метохији. Он је тада позвао полицију да га заштити, тврдећи да му је живот угрожен, јер је сведок прекограничног шверца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару