Читај ми!

Хапшења због шверца кокаина

На подручју БиХ ухапшене две особе у међународној полицијској акцији "Aрка РС", саопштило је Министарство унутрашњих послова Републике Српске. Црногорска полиција ухапсила је у Бијелом Пољу Мирсада Халиловића, званог Ђедо.

Две особе ухапшене у Добоју и Брчком, из организоване међународне криминалне групе која је кријумчарила кокаин из Латинске Америке, били су на високим дужностима у мотоциклистичкој банди "Хелс ејнџелс", познатој по организованости, строгости и бруталности, саопштило је Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Организатор те криминалне групе је држављанин и БиХ и Србије, а раније је био ухапшен у Холандији са 200 килограма кокаина. 

У саопштењу се наводи да је Јединица за борбу против организованог криминала и корупције МУП-а Републике Српске, у сарадњи са министарствима унутрашњих послова Хрватске, Србије и Холандије у марту 2012. године започела истрагу "Арка РС" против групе за коју се сумња да је кријумчарила кокаин из Јужне Америке, преко Холандије и Белгије ради даље продаје на подручју централне и источне Европе.

Током истраге утврђено је да је та банда држављана БиХ, Хрватске, Србије, Црне Горе, Холандије, Немачке, Мађарске и Пољске куповала кокаин у Јужној Америци, организовала транспорт бродовима уз помоћ корумпиране посаде, дочек дроге у лукама Холандије и Белгије помоћу добро обучених ронилаца и "скипера". Дрога је потом складиштена и скривана у изнајмљеним становима у Холандији.

Банда је кокаин потом дистрибуисала купцима у Холандији, Немачкој, Мађарској, Хрватској и у другим земљама централне и источне Европе.

"Новац од продаје кокаина је путем курира допреман у БиХ, Србију, Хрватску и после тога улаган у некретнине, пословне објекте, предузећа, возила и другу покретну имовину", пише у саопштењу.

Истрагом је утврђено да је та криминална група тако пребацила најмање 15 килограма кокаина. Од тога је у Ротердаму, у Холандији, заплењено око седам килограма кокаина високог процента чистоће.

У Белгији је заплењено 60.000 евра намењених организатору у БиХ. У МУП-у наводе да је група деловала по строгим хијерархијским правилима, са јасно подељеним улогама и задацима и да су сви чланови раније осуђивани за кривична дела злоупотребе опојних дрога, насилничког криминала и изнуде. Имали су документа разних земаља са више лажних идентитета.

Полиција РС је данас, по налогу Суда БиХ и уз помоћ полиције Дистрикта Брчко, ухапсили две особе и претресла шест локација на територији Добоја, Модриче и Брчко дистрикта, запленивши већи број мобилних телефона, скуп аутомобил и већу  количина новца. 

Ухапшен Мирсад Халиловић

Црногорска полиција ухапсила је у Бијелом Пољу Мирсада Халиловића, званог Ђедо, у међународној полицијској акцији усмереној на борбу против кријумчарења дроге из Латинске Америке у Европу.

Функционер криминалистичке полиције Црне Горе Миодраг Лаковић обавестио је новинаре да је Халиловић ухапшен у свом стану у Бијелом Пољу, али да код њега нису нађени конкретни трагови који би указивали на то да се бавио продајом дроге. Код Халиловића је нађено више мобилних телефона.

Лаковић је казао да се Халиловић сумњичи да је заједно с Хаџи Зораном Јовановићем из Србије изнајмио стан у Ротердаму, где су преузимали дрогу из Јужне Америке, а одатле су је дистрибуирали по Европи. За њих двојицу се сумња да су организатори кријумчарења
дроге.

Халиловић ће бити предат државном тужиоцу, под основаном сумњом да се бавио организацијом продаје дроге.

Руководилац Криминалистичке полиције Црне Горе Саша Милић је оценио да је црногорска полиција учешћем у овој међународној полицијској акцији потврдила да је поуздан партнер у борби против кријумчарења дроге и криминала.

Једна од највећих међународних акција усмерених против нарко-дилера одвија се и у Србији,  Хрватској, Белгији и Холандији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 23. јун 2024.
23° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару