Читај ми!

Медојевић тражи проверу рачуна Кацина и Лајчака

Еуропол би требало да провери рачуне Јелка Кацина и Мирослава Лајчака, као и свакога ко, како је рекао, подржавa мафијашки режим Мила Ђукановића, написао је функционер Демократског фронта Небојша Медојевић на свом Твитер налогу, преносе подгоричке Вијести. Кацин поручује да та "прозивка" говори више о Медојевићу него о онима које прозива.

Функционер Демократског фонта Небојша Медојевић поручио је да би европска полицијска агенција Еуропол требало да провери рачуне двојице европских званичника Јелка Кацина и Мирослава Лајчака, као и свакога ко, како је рекао, подржава мафијашки режим Мила Ђукановића, пишу подгоричке Вијести.

Еуропол треба да провери рачуне и уплате за Кацина, Лајчака и сваког ко подржава мафијашки режим Мила Ђукановића, написао је Медојевић на свом Твитер налогу, након што је Лајчак за РТЦГ рекао да нема разумевања за ваниституционално деловање у Црној Гори и да не види шта то може да реши.

Медојевић је оштро критиковао понашање српских политичара и аналитичара који су говорили о изборима у Црној Гори тврдећи да, због њихове подршке Ђукановићу, треба да се провере и њихови рачуни.

Између осталих, Медојевић је тражио да се провере рачуни Весне Пешић и њеног сина Бориса Поповића из Београда.

Лајчак, Кацин и Весна Пешић замерили су се Медојевићу изјавама о председничким резултатима у Црној Гори. Они су сви, у суштини, тражили да се изборни процес и резултати избора провере у институцијама, а не да се доказују на уличним протестима.

"Посебну истрагу треба водити о тзв. демократама из Београда који подржавају последњег диктатора Европе, нарко-дилера и лопова", написао је Медојевић.

"Немамо проблем са Бриселом. Штефан Филе се сусрео са мном и тражио кривичну истрагу поводом афере 'Снимак'", поручио је Медојевић.

Кацин: Медојевићеве "прозивке" говоре о њему

Потпредседник Делегације Европског парламента Јелко Кацин поручио је да та "прозивка" говори више о Медојевићу него о онима које прозива.

Кацин је рекао да би институције требало да раде свој посао како би се смањио маневарски простор безграничног популизма и исмејавања институција црногорске државе.

"Тај посланик и политичар је био велика нада црногорске политике. Само за неколико година показала се његова реална вредност. Такав његов коментар више говори о његовој невредности него о онима које прозива", рекао је Кацин за подгорички портал Аналитику.

Кацин је додао да се труди колико год је то могуће да као потпредседник Делегације која покрива пет држава регије у конкретном случају похвали оно што је позитивно и критикује оно на шта треба указати.

"Да ли се то Медојевићу свидело или не, то је најмање битно. Ја бих му препоручио да се бави институцијама и својом надлежношћу", рекао је Кацин.

Кацин је рекао да је висока представница Европске уније за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон похвалила напоре, успехе и конструктивност Црне Горе и напредак који је постигнут у европским интеграцијама. 

Према његовим речима, у Европској унији институције раде без обзира на то да ли их неко ван прозива или не прозива. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи