Бериша: Исти пасош за све Албанце

Влада Албаније планира да свим Албанцима широм света додели албанско држављанство, каже премијер Саљи Бериша.

Премијер Албаније Саљи Бериша објавио је данас план за додељивање држављанства те земље свим Албанцима у свету - укључујући милионе на Косову и у другим суседним државама.

Бериша је рекао да састанку Владе у Тирани да би Албанци у Албанији и на Косову требало да се "осећају као да су једно", иако имају две различите владе. Такође је тврдио да план неће изазвати трзавице у односима са суседима.

Више од 90 одсто становништва Косова чине Албанци. Они чине око једне четвртине популације суседне Македоније, где је њихов устанак 2001. године довео земљу на ивицу грађанског рата.

Црна Гора и Србија без Косова имају мање етничке заједнице Албанаца.

Бериша је прошле седмице разбеснео Грчку и друге суседе изјавом о "албанским земљама" у Грчкој, Србији, Македонији и Црној Гори. 

Његова портпаролка је потом објаснила да је Бериша ту говорио о прошлости.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи