Читај ми!

Прекомпоновање црногорске опозиције

Уочи избора у Црној Гори расцеп у опозиционој Социјалистичкој народној партији. Члановима СНП-а који су прешли у Демократски фронт престале функције у странци. Неуобичајен уступак су, према писању медија, направили оснивачи Демократског фронта - друго и треће место на изборној листи уступили су Љиљани Ђурашковић и Бранки Бошњак.

Три дана пре рока за предају изборних листа за парламентарне изборе у Црној Гори, расцеп у најјачој опозиционој црногорској странци, Социјалистичкој народној партији. Главни одбор СНП-а прихватио је јуче понуђене оставке бившег лидера Предрага Булатовића и још 11 чланова те странке, који су се раније прикључили Демократском фронту. 

О томе да ли ће они бити и искључени из странке могу да одлуче само општински одбори.

Раскол у Социјалистичкој народној партији почео је одлуком странке да на изборе изађе самостално, а не као део новог опозиционог блока окупљеног у Демократски фронт.

Део СНП-а предвођен Миланом Кнежевићем и Предрагом Булатовићем реаговао је приступуњам Демократском фронту, са идејом да се опозиција у Црној Гори на изборима мора удружити како би победила владајућу коалицију.

То их је коштало - Главни одбор СНП-а одлучио је да им престају све функције у странци, да им забрани јавно легитимисање и иступање у име странке. 

Медији у Подгорици јављају и о до сада невиђеном уступку на црногорској политичкој сцени који су направили оснивачи Демократског фронта, лидери Нове српске демократије и Покрета за промене, Андрија Мандић и Небојша Медојевић.

Наиме, они су друго и треће место на изборној листи уступили Љиљани Ђурашковић и Бранки Бошњак.

Љиљана Ђурашковић је председница Форума жена Нове српске демократије, а Бранка Бошњак је шефица одборничког клуба Покрета за промене у Скупштини Подгорице и некадашња посланица те партије, преносе Вијести.

Први на листи остаје Миодраг Лекић, док ће Мандић и Медојевић бити највероватније шести и седми. Редослед на листи сада је важнији него раније, јер нови изборни закон диктира да се у парламент улази искључиво по редоследу на листи, на којој мора бити и 30 одсто жена.

Рок за предају листа је до среде, а до сада је то урадила само новоформирана странка Позитивна Црна Гора. Сада се зна да ће носилац листе СНП-а на изборима 14. октобра бити председник странке Срђан Милић, а иако није потврђено, први на листи владајуће коалиције Мило Ђукановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи