Читај ми!

Где је Кељменди?

Адвокат Насера Кељмендија тврди да му се клијент јавио из Црне Горе где је већ два месеца. Из Црне Горе демантују да је Кељменди и тој земљи. Власти у БиХ поручују да знају где се Кељменди налази. ФТВ јавила да је Кељменди у Пећи.

Мидхат Кочо, адвокат Насера Кељмендија, тврди да му се његов клијент јавио из Црне Горе, док је црногорски министар полиције Иван Брајовић рекао да он располаже информацијама да Кељменди није у Црној Гори.

Кочо је за подгоричке Вијести рекао да га је Кељменди звао телефоном, а да је у Црној Гори, како је објаснио, закључио је на основу позивног броја за Црну Гору - 382.

Према његовим речима, Кељменди је свој број телефона оставио службеницима СИПА, али га нико није контактирао. "Нико га није ни звао, нико није позвао ни мене. Кељменди би се одмах јавио да га позову. Сви овде знају да већ два месеца није у Босни и Херцеговини већ у Црној Гори", рекао је Кочо.

Федерална телевизија БиХ јавила је да се Насер Кељменди, који је избегао хапшење у полицијској акцији "Лутка", налази се у Пећи. Кељменди се налази у родном граду Пећи, тврди сарајевска телевизија позивајући се на неименоване полицијске изворе.

Кељменди је, како преносе медији, био главна мета јучерашње акције специјалних полиција МУП-а Републике Српске и Агенције за истрагу и заштиту БиХ (СИПА), у којој је ухапшено 25 особа.

Министар безбедности БиХ Садик Ахметовић рекао је да у том министарству знају где се Кељменди налази. "Све што вам могу рећи у овом тренутку, а да ме не оптуже да угрожавам истрагу, јесте да ми знамо где се налази Насер Кељменди", изјавио је Ахметовић.

Садик Ахметовић је додао да не може да каже ништа више јер постоји опасност да Кељменди промени своју тренутну локацију.

Министар унутрашњих послова Црне Горе Иван Брајовић истакао је да он располаже информацијама да Кељменди није у Црној Гори.

"То су информације које ја имам и одавде, из Сарајева, не могу пуно урадити", рекао је Брајовић и додао да ће у сваком случају пружити пуну помоћ полицијским агенцијама БиХ на решавању овог случаја.

У више градова БиХ јуче је почела најопсежнија акција у постдејтонској БиХ усмерена на откривање и кривично процесуирање осумњичених за најмање шест неразјашњених убистава и покушаја убистава у протеклих 10 година, више оружаних пљачки банака и транспорт новца у вишемилионским износима, кријумчарење дроге и друга кривична дела организованог криминала.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи