Разбијен ланац кријумчарења људи

Ухапшено више држављана Србије и Мађарске који су илегално пребацили најмање 85 људи у Аустрију, саопштила мађарска полиција.

Мађарска полиција разбила је ланац кријумчара људи и ухапсила више држављана Србије и Мађарске који су илегално пребацили најмање 85 људи у Аустрију, саопштила је полиција.

Портпарол полиције Чонграда, на југу Мађарске, Саболч Сенти изјавио је агенцији МТИ да је 25 људи са Косова и Авганистанаца пронађено у марту у камиону у Сиригу, предграђу Сегедина.

Тада су ухапшена двојица Мађара осумњичених да су намеравали да прокријумчаре ту групу људи у Аустрију.

Полиција је убрзо ухапсила још шест Мађара и једног Србина због сумње да су чланови групе кријумчара људи, додао је Сенти.

Издате су потернице за још четворицом држављана Србије због умешаности у шверц људи, а двојица њих су ухапшена у Аустрији.

Чонградска полиција је саопштила да је открила 85 покушаја илегалног пребацивања људи у Аустрију.

Уколико буду проглашени кривима, ухапшени би могли да буду осуђени на затворске казне до 16 година, рекао је Сенти.

У последње време, мађарско-српска граница је подручје у којем су кријумчари људи најактивнији, навела је агенција МТИ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи