Читај ми!

"Зевс" протерује имигранте

У Грчкој ухапшено око 6.000 илегалних имиграната, а 1.600 ће бити депортовано. У акцији откривања илегалаца учествовало око 4.500 полицајаца.

Грчка полиција ухапсила је око 6.000 људи у Атини за које сумња да су ушли у земљу илегално и најавила да ће више од 1.600 њих послати у земље из којих потичу.

Према наводима полиције, они који су задржани у притвору и чекају на депортацију смештени су у привремене прихватне центре, док су остали ослобођени, пренео је АП.

У акцији откривања илегалаца током викенда учествовало је око 4.500 полицајаца - 2.000 у Атини и још 2.500 на источној грчкој граници према Турској.

Операција "Ксениос Зевс", названа по античком краљу боговљ и заштитнику гостију Зевсу почела је у четвртак.

Циљ операције је да се "особе без докумената врате у земље порекла, да се затворе границе и обезбеди да Атина поново постане метропола закона и квалитетног живота", рекао је портпарол полиције Христос Манурас.

Према најновијим подацима, у Грчкој има 800.000 пријављених емиграната, а број оних "без папира" процењен је на више од 350.000, наводи АФП. Сваке године у Грчку пристигне више хиљада илегалних имиграната, који покушавају да се домогну Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи