Читај ми!

Словенци смањују пензије

Више од 26.000 пензионера убудуће ће имати мања примања. Словеначки парламент усвојио закон о смањењу пензија за оне које их примају из државног буџета.

Словеначки парламент усвојио је закон о смањењу пензија за више од 26.000 пензионера који их примају из државног буџета.

У ту категорију спадају, поред осталих, и пензионери који су радни век провели у другим републикама бивше Југославије, борци НОБ и бивше избеглице и логораши.

Министар финансија Јанез Шуштершич је изјавио да је спреман да са опозицијом разговара у случају да је некој категорији пензионера превише смањена пензија.

Опозиција сматра да је закон, који је усвојен у оквиру владиних мера штедње, противуставан.

Влада је донела Закон о уравнотежењу јавних финансија, којим се предвиђа смањење пензија за које исплату обезбеђује држава из буџета.

Те мере подразумевају смањење пензија већих од 600 евра, што је изазвало велико незадовољство у јавности.

Неким пензионерима, пензија је смањена и за 350 евра, а посебно су погођени они који су свој радни стаж остварили у другим републикама бивше Југославије.

Синдикат пензионера Словеније протестовао је 10. јула пред зградом владе у Љубљани због смањења пензија одређеним категоријама пензионера и ограничавања права на годишњи додатак пензионерима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи