Нишлија ухапшен због пожара у Сутомору

Небојша Живковић из Ниша ухапшен у Сутомору, под сумњом да је изазвао велики пожар, који је угрозио тај црногорски приморски град.

Држављанин Србије Небојша Живковић (61) из Ниша ухапшен је у Сутомору, под сумњом да је изазвао велики пожар, који је озбиљно угрозио тај црногорски приморски градић, саопштила је Управа полиције Црне Горе.

Живковић, који има викендицу у Сутомору, ухапшен је због изазивања опште опасности, пошто је запалио ватру у свом дворишту, након чега је пожар захватио оближњу шуму.

Пожар се услед јаког ветра брзо проширио према стамбеним објектима у насељу Брца, а затим преко железничке пруге и магистралног пута према хотелима "Корали" и "Јужно море".

Због опасности по становништво и имовину, услед брзог ширења пожара, приступило се хитној евакуацији становништва из насеља Брца у Сутомору, гостију из хотела, док је магистрални пут Бар-Сутоморе био затворен за саобраћај, саопштили су из црногорске полиције.

Када је пожар захватио шуму и растиње око насеља Брац, односно проширио се на простор пречника око пет километара изнад Сутомора, а већ два дана на његовом гашењу ангажоване су ватрогасне екипе из Бара и Сутомора.

Полиција је, утврђујући узрок пожара, дошла до основаних сумњи да је Живковић узрочник ватрене стихије, јер је запалио на више места сасушену траву и коров у свом дворишту, не водећи рачуна о опасности од ширења пожара.

Живковић је, уз кривичну пријаву за изазивање опште опасности, приведен основном државном тужиоцу у Бару на даљу надлежност, саопштила је црногорска полиција.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи