Читај ми!

Посланик проневерио новац

Адријан Северин, посланик Европског парламента из Румуније, који се већ терети за узимање мита од новинара, оптужен је и за проневеру новца. У оптужници се наводи да је Северин нелегално узимао новац из европских фондова у износу од 430.000 евра.

Посланик Европског парламента из Румуније Адријан Северин оптужен за проневеру новца из европског буџета у износу од 436.000 евра.

Северин је већ оптужен за узимање мита од новинара, који су се представили као лобисти, преноси портал ЕУ Обзервер, а Директорат за борбу против корупције из Букурешта саопштио је да су против Северина поднете нове пријаве после истраге случаја "новац за амандмане".

Пријаве се односе на фалсификовање и коришћења фалсификата за нелегално узимање новца из европских фондова, додаје се у саопштењу.

Процењена штета износи 436.663 евра, на основу лажних налога које је Северин поднео од 2007. до 2010. године.

Директорат је саопштио да су пријаве поднете против још неколико људи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи