Читај ми!

Пожари у Црној Гори под контролом

Ватрогасци у Подгорици и даље у пуној приправности, јер због јаког ветра ватра може поново да букне на старим згариштима. Тиња пожар на брду Горица. Ватра изнад Сутомора под контролом и не спушта се према кућама. У општинама Пљевља и Мојковац нема угрожених објеката.

На подручју Подгорице нема активних пожара, али су ватрогасци у пуној приправности, јер због јаког ветра ватра може поново да букне на старим згариштима. 

Пожар који је синоћ захватио брдо Горицу код Подгорице још тиња. Ватра је претила да захвати стамбене објекте у подножју, где се налази и више амбасада. Стабла на Горици су изгорела до корена, а дим куља из пањева.  

"Осим пожара на Горици, јуче је било 25 интервенција на разним локалитетима у Подгорици", рекао је за "Вијести" Видак Ђелевић, командир ватрогасно-спасилачке службе. 

Пожар који је избио преко пута Алуминијумског комбината у Подгорици је угашен, рекао је Ђелевић. 

Помоћник министра унутрашњих послова Црне Горе Зоран Беговић рекао је раније за РТС да и даље дува јак северни ветар, поготово на делу приморја тако да су све активности усмерене на гашењу пожара у Подгорици и у Сутомору.

Према Беговићевим речима, ситуација је стабилна. Три авиона ће бити ангажована у гашењу пожара у Подгорици, на Горици, а два хеликоптера су ангажована у Сутомору.

"Северни део Црне Горе је стабилан, у општинама Пљевља и Мојковац нема угрожених објеката, ситуација се држи под контролом", рекао је Беговић.

Пожар не би био толико драматичан да није било јаког северног ветра. Било је огрожено неколико амбасада које се налазе у близини, међутим, вештом интервенцијом ватрогасаца све је то смирено, јавља Саша Кликовац из Радио-телевизије Црне Горе.

Изнад Сутомора у насељу Брца такође је избио пожар где ветар додатно распирује ватру, а проблем је и неприступачан терен. Оно што је важно је да је тај пожар под контролом и да се не спушта према кућама.

Ватре је било и код хотела "Корали" у Сутомору.

Код Мојковца је почела да гори и једина преостала прашума у Европи у близини места Црне Поде у националном парку и тај део је веома угрожен. У шуми која је угрожена налазе се и стабла борова стара преко 400 година. Тај пожар је под контролом, али још увек није угашен.

Пожара је било у општинама Пљевља и Мојковац, као и на Жабљаку и код Бара. Сви ти пожари су локализовани, али многи још нису угашени.

У гашењу учествују хеликоптери и спасилачке екипе из Србије и Хрватске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 29. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи