Читај ми!

Лекић обједињује црногорску опозицију?

Кључна личност за обједињавање црногорске опозиције биће Миодраг Лекић, тврди лидер Нове српске демократије Андрија Мандић. Угледни дипломата и професор римског универзитета прихватио је да буде носилац изборне листе и председнички кандидат опозиције, каже Мандић.

Бивши министар иностраних послова Црне Горе и југословенски амбасадор у Риму Миодраг Лекић прихватио је предлог црногорске опозиције да буде координатор њеног обједињавања у Демократски фронт, рекао је лидер Нове српске демократије Андрија Мандић.

Лекић, како тврди Мандић, жели да буде носилац изборне листе и председнички кандидат.

Мандић је Танјугу пренео да је разговарао с Лекићем о могућности стварања широког и јединственог политичког савеза у Црној Гори, који би био алтернатива актуелном режиму, као и да је бивши црногорски и југословенски дипломата прихватио да координира формирање опозиционог Демократског фронта.

Покрет за промјене подржао је иницијативу да Лекић буде предводник обједињавања црногорске опозиције, истиче Мандић и нада се да ће и најјача опозициона странка, Социјалистичка народна партија, подржати ту идеју.

Термин редовних председничких и парламентарних избора у Црној Гори је пролеће наредне године, али је све извесније да ће се они одржати ове јесени.

"Лекићу је понуђено да буде координатор оснивања Демократског фронта, што је он и прихватио. Ми бисмо желели да он буде и носилац наше изборне листе на наредним парламентраним изборима, као и кандидат на председничким изборима", истакао је Мандић.

Лидер Нове српске демократије најавио је да Лекић, иначе професор на Универзитету у Риму, 11. или 12. јула из Рима треба да дође у Црну Гору и да би тада требало да почне активности на стварању широког опозиционог савеза Демократског фронта, који би био алтернатива актуелном црногорском режиму.

"Лекић нема мрље у политичкој биографији и сматрамо да је он најподеснија личност која ће објединити црногорску опозицију" , истакао је Мандић.

Као председнички кандидат опозиције Лекић је помињан 2003. и 2008. године, али је од кандидатуре одустао након што иза иницијативе нису стале све утицајне партије.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи