Читај ми!

Истрага о "Борику" напредује

Истрага о оружју пронађеном у хали борик у Бања Луци напредује, каже председник РС Милорад Додик, додајући да су надлежни близу оних који су са тим оружјем били у додиру.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је истрага о оружју пронађеном у хали "Борик" у Бања Луци напредовала, напоменувши да су надлежни органи близу оних који су са тим оружјем били у додиру.

"Близу смо оних који су били у додиру са тим оружјем, а мотиве ћемо моћи тек после да истражујемо", рекао је Додик новинарима у Дому Народне скупштине где је присуствовао обележавању 15. фебруара Дана државности Србије.

Према његовим речима, истрага је свакодневна и интензивна. "Зна се да је оружје унесено у халу два дана уочи прославе 20. годишњице оснивања Републике Српске", подсетио је Додик.

Годишњици оснивања Републике Српске, 8. јануара, присуствовали су председници РС и Србије Милорад Додик и Борис Тадић, српски патријарх Иринеј, као и велики број високих званица.

Уочи свечаног обележавања Дана Републике Српске, током антидиверзионог прегледа у спортској дворани Борик је пронађен арсенал оружја - три килограма пластичног експлозива са упаљачем, неколико пушака и више стотина комада муниције различитог калибра.

Дан после те свечаности један од запослених у бањалучкој спортској хали, Божидар Станишљевић признао је да је оружје његово.

Станишљевић је осумњичен за кривично дело тероризма и њему је одређен притвор у трајању до месец дана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи